Verdiepend programma over de Bossche School op Doornburgh

Nog t/m zondag 1 september is de tentoonstelling Een huis voor de geest te bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong. De tentoonstelling kreeg vijf sterren van De Volkskrant en werd door Architectenweb bestempeld als; “Een must see voor iedere architectuurliefhebber.” Curator Dr. Caroline Voet (KU Leuven, faculteit Architectuur) : “Deze bijzondere architectuur verdient meer aandacht. De tentoonstelling biedt naast verdieping meteen de unieke mogelijk om een gebouw in deze architectonische stijl te beleven.”

Lezing Bossche School | Donderdag 29 augustus
Op donderdag 29 augustus geeft curator Dr. Caroline Voet een lezing en korte rondleiding over de tentoonstelling ‘Een huis voor de geest’. Een unieke kans om op een verdiepende manier kennis te maken met de architectuur van de Bossche School.

Summer School Dom Hans van der Laan | Vrijdag 30 augustus
Op vrijdag 30 augustus is er van 10.00 t/m 17.00 een unieke summer school op Buitenplaats Doornburgh. De organisatie is in handen van Dr. Caroline Voet. De eendaagse summer school is voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden die zich verder willen verdiepen in de filosofie en architectuur van Dom Hans van der Laan. Vooral de ideeën van Van der Laan over maatverhoudingen en de ruimtelijke ervaring beïnvloeden ook vandaag nog architecten wereldwijd.

Meer weten over deze evenementen? Bezoek de website van Doornburgh.