Uitbreiding directie Paleis Soestdijk | Made by Holland

MeyerBergman Erfgoed Groep, de eigenaar van Paleis Soestdijk, heeft met ingang van 1 maart 2019 Frans van der Avert benoemd als directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk. Floris de Gelder, die sinds eind 2017 als directeur aan Paleis Soestdijk verbonden is, blijft verantwoordelijk voor de exploitatie en de bestuurlijke activiteiten ter voorbereiding van de herontwikkeling. Frans van der Avert zal zich bezighouden met de verdere uitwerking en invulling van het nieuwe concept en programma voor Paleis Soestdijk; onder meer het bouwen van netwerken, de ontwikkeling van vaste en tijdelijke presentaties, educatieve programma’s en marketing. Van der Avert is sinds 2011 directeur van Amsterdam Marketing en daarvoor was hij werkzaam in de Hermitage Amsterdam en het Rijksmuseum.

Ton Meijer, DGA MeyerBergman Erfgoed Groep: “De aanstelling van Van der Avert betekent een geweldige aanvulling op ons team. Behalve zijn netwerk is ook zijn ervaring met de uitrol van dergelijke grootschalige projecten, van grote toegevoegde waarde voor Paleis Soestdijk.”

Frans van der Avert: “Na een bijzondere en enerverende tijd bij Amsterdam Marketing keer ik terug naar mijn oude liefde: monumenten een nieuwe zinvolle bestemming voor verschillende soorten bezoekers geven. Het project voor Paleis Soestdijk is hiervan een van de mooiste en spannendste voorbeelden in Nederland.”

Floris de Gelder: “Paleis Soestdijk is op weg naar een nieuwe toekomst. De benoeming van Frans van der Avert voegt daar extra energie aan toe. Ik verwacht dan ook veel van onze samenwerking.”

Nieuwe bestemming Paleis Soestdijk
Paleis Soestdijk wordt de komende jaren ontwikkeld tot een platform voor innovatie en podium voor excellente prestaties van ondernemend Nederland. Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen, waaronder watermanagement, agricultuur en voeding, energie en gezondheid en levenswetenschappen. Op Soestdijk presenteert Made by Holland deze organisaties aan elkaar, de Nederlanders en buitenlandse bezoekers. Naar verwachting zal de renovatie van het paleis starten in 2020. Twee jaar later, in 2022, is het publiek dan weer welkom in ‘het nieuwe’ Paleis Soestdijk.

Eigenaar
MeyerBergman Erfgoed Groep is specialist op het gebied van herbestemming- en herontwikkeling van vastgoed. De missie van dit team van architecten, programmamakers en ontwikkelaars is dan ook: een actieve inzet voor het behoud, herontwikkeling en herprogrammering van monumentaal erfgoed. MeyerBergman Erfgoed Groep heeft bijna 50 jaar ervaring met complexe (binnen)stedelijke ontwikkelingsopgaven, onder meer Oosterdokseiland in Amsterdam, Stadshart Amstelveen en De Resident in Den Haag. Actuele voorbeelden van projecten van MeyerBergman Erfgoed zijn de Westergasfabriek in Amsterdam, Paleis Soestdijk en Landgoed Doornburgh in Maarssen.