Overweldigende belangstelling voor open huis De Hooge Riet

De Hooge Riet from Rob Vermaas Audiovisual Media on Vimeo.

Zo’n 3000 mensen namen zaterdag 22 juni een kijkje in De Hooge Riet in Ermelo. Velen waren benieuwd naar de plannen voor het monument, de nieuwbouw en het park. Ook grepen velen de kans om eindelijk het prachtige monumentale gebouw eens van binnen te bekijken en voor sommigen was het bezoek aan De Hooge Riet een weerzien met hun oude werkplek. 

Men kon op eigen gelegenheid door het hele gebouw lopen, tot aan de bomvrije kelders toe. Voor bezoekers die meer wilden weten over de historie stonden Gert Hofsink en Natalie Overkamp klaar om hun kennis van De Hooge Riet te delen.
De toekomstplannen voor De Hooge Riet werden aan de hand van de thema’s cultuurhistorie, groen, bouwen, wonen en verkeer toegelicht met behulp van panelen. Bij elk thema stonden deskundigen om vragen aan te stellen en dat werd volop gedaan. 

Het projectteam wilde graag weten hoe bezoekers de toekomst van De Hooge Riet voor zich zien. Bezoekers konden tips en droombeelden voor het park op een kaartje schrijven.

Rijksmonument De Hooge Riet is een voormalig sanatorium dat deel uitmaakt van Landgoed Veldwijk. In het monument worden sfeervolle appartementen gerealiseerd en verspreid in het park zijn verschillende typen woningen gepland. Het project wordt samen met Heijmans Vastgoed gerealiseerd. Hylkema Erfgoed is betrokken als architect voor de herontwikkeling van de monumenten.