Open Monumentendag: achter de schermen bij Paleis Soestdijk & Buitenplaats Doornburgh

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag. Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen in hun vrije tijd? Neem tijdens dit weekend een kijkje achter de schermen bij Paleis Soestdijk of Buitenplaats Doornburgh!

Paleis Soestdijk

Gratis entree met rondleidingen over het landgoed, lezingen en meet & greet met de restauratiearchitecten. Getipt door nu.nl en Monumentaal!

Ontdek het landgoed en de monumenten zoals de Watertoren, het Wilhelminachalet, het Speelhuisje en het Sportpaviljoen. De zalen en vertrekken van het paleis zijn opengesteld zoals ook op reguliere openingsdagen. Extra: Lezingen door Nationaal Museum, Vrije Academie en Meet & Greet met restauratiearchitecten van Hylkema Erfgoed.

Buitenplaats Doornburgh

Tijdens Open Monumentendag wordt het 18e-eeuwse hoofdhuis van Doornburgh, dat gewoonlijk gesloten is, geopend.

De buitenplaats bestaat uit een prachtig park met diverse rijksmonumenten, zoals het 18e-eeuwse hoofdhuis met prachtig beschilderde plafonds, een 19e-eeuwse ijskelder en een smeedijzeren hekwerk aan de Vechtzijde uit 1725. Speciaal voor Open Monumentendag is het klassieke hoofdhuis geopend voor bezoekers tijdens rondleidingen, voordat deze zal sluiten voor renovatie.