Drukbezocht weekend op Paleis Soestdijk tijdens laatste publiekopenstelling

Zondag 5 januari 2020 was de laatste publieksopenstelling van Paleis Soestdijk, voordat het gerestaureerd wordt en een nieuwe bestemming krijgt. Vele bezoekers wisten hun weg naar het paleis te vinden en de landelijke media waren goed vertegenwoordigd.

Beperkte openstelling in 2020
Totdat de restauratie start blijft het paleis open voor verhuur van een exclusieve bijeenkomst, borrel of diner. Andere geïnteresseerden krijgen in 2020 de kans om het paleis te bezoeken tijdens enkele populaire publieksactiviteiten, zoals concerten in de paleistuin, de Royal Run en Open Monumentendag.

Toekomst
Achter de schermen werkt de organisatie al een paar jaar hard aan de voorbereiding van de restauratie en de nieuwe bestemming. Alle tijd, energie en aandacht wordt besteed aan de plannen voor de toekomst. Doel is immers om zo snel mogelijk de restauratie te starten. Naast de plannen om van Soestdijk de plek voor innovatief en ondernemend Nederland te maken, worden ook de stijlkamers volledig gerestaureerd. Daarmee blijven deze historische ruimtes dus ook in de toekomst toegankelijk voor het publiek.

Atelier Soestdijk
In de eerste helft van 2020 krijgt de Oranjerie een nieuwe functie en wordt ‘Atelier Soestdijk’; hier zullen de toekomstplannen voor het landgoed en het paleis worden gepresenteerd. Daarnaast blijft ook de Oranjerie beschikbaar voor besloten bijeenkomsten.

Berichtgeving in de media
Ook de pers wasruim vertegenwoordigd tijdens het sluitingsweekend. Lees de nieuwsberichten en bekijk de video’s:

– NOS nieuws: Topdrukte op laatste dag dat Soestdijk open is: bordes vol met bezoekers
RTL Boulevard: Nog een laatste tour door Paleis Soestdijk voor de deuren sluiten
RTV Utrecht: Laatste dag Paleis Soestdijk druk bezocht
Ditjes en Datjes: Nieuwe generaties hebben geen herinneringen aan Soestdijk
Hart van Nederland: Laatste kans om ‘stukje Nederlandse historie’ zelf te bekijken in Paleis Soestdijk