Bestemmingplan Landgoed Voorlei vastgesteld door gemeenteraad

De gemeenteraad heeft het gewijzigde bestemmingsplan voor Landgoed Voorlei vastgesteld. Hiermee is er groen licht om het voormalige GGZ-terrein te ontwikkelen tot een gevarieerde woonlocatie in het groen met een openbaar park en zorg- en maatschappelijke voorzieningen. De ontwikkelaars MeyerBergman Erfgoed Groep en Kondor Wessels Projecten zijn blij met de vaststelling en kijken uit naar de volgende fase.

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld kunnen we verder met het uitwerken van de plannen. Dit doen we samen met betrokkenen en de omgeving van het landgoed.

Het gewijzigde bestemmingsplan maakt het mogelijk om 325 woningen in het sociale, middeldure en duurdere segment en zorg- en maatschappelijke voorzieningen te bouwen. Naast nieuwbouw worden verschillende historische gebouwen op het terrein behouden en getransformeerd, zoals het Economiegebouw en de monumentale Hulp- en Heilkerk. Ook is er ruimte aangewezen voor zorg- en maatschappelijke voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum.

Openbaar park

Onderdeel van de plannen is bovendien een nieuw openbaar park. Driekwart van het hele gebied blijft (semi) openbare ruimte. Hier komen wegen, paden, een boomgaard, grasvelden en vijvers. Veel bomen worden de komende jaren opnieuw geplant en oude gezonde bomen blijven zoveel mogelijk behouden. Het park wordt na aanleg overgedragen aan de gemeente die het verder gaat beheren en onderhouden. Zo wordt landgoed Voorlei niet alleen een plek om te wonen, maar ook een plek waar bewoners uit de omgeving kunnen blijven recreëren.

Nu het bestemmingsplan is vastgesteld gaan wij aan de slag de met het uitwerken van de plannen voor de woningbouw op de verschillende locaties en de inrichting van de openbare ruimte. Dit laatste doen wij in nauw overleg met de Gemeente en betrokkenen.

We kijken er naar uit om deze bijzondere locatie een nieuwe bestemming te geven.