Publiek welkom voor film in bioscoopzaal Paleis Soestdijk

Baarn, 16 april 2019 – Vanaf 19 april zijn bezoekers van Paleis Soestdijk tijdelijk welkom om in de beroemde filmzaal van het paleis een film te bekijken. De film ‘Paleis Soestdijk in film: bijzondere beelden uit een vorstelijk verleden’ is het resultaat van een samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Paleis Soestdijk. Het is een compilatie van historische opnames, waarvan een deel is gemaakt door Prins Bernhard zelf, in een 20 minuten durende film. De filmzaal van Paleis Soestdijk is nog niet eerder op deze manier toegankelijk geweest voor publiek.

De programmering en productie van deze film maakt onderdeel uit van het grotere programma van Paleis Soestdijk in 2019; dit jaar worden steeds meer locaties op het landgoed uitgepakt en vindt de transitie plaats van ‘monarchie naar magie’. Hiermee wordt de overgang ingezet naar de nieuwe bestemming als paleis van de toekomst.

In de periode van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei krijgen bezoekers van Paleis Soestdijk de gelegenheid om speciaal gecureerde beelden uit het archief van Beeld en Geluid van Prinses Juliana, Prins Bernhard en het gezin in de periode van 1937-2001 te bekijken in de filmzaal van het paleis. Zo zien wij onder meer de intrede in 1937 van de nieuwe bewoners van Paleis Soestdijk, de prinsesjes in en om het huis, onderweg naar scouting, de aankondigingen van hun huwelijken, de terugkeer van de koninklijke familie na de oorlog en het laatste défilé.

Bezoek de website van Paleis Soestdijk voor meer informatie over het programma en het reserveren van tickets.