MeyerBergman Erfgoed Groep en Heijmans Vastgoed ondertekenen overeenkomst De Hooge Riet

Woensdag 5 juni ondertekenden Heijmans Vastgoed en MeyerBergman Erfgoed Groep tijdens de Provada een samenwerkingsovereenkomst voor de herbestemming van De Hooge Riet in Ermelo.

Hans Broekman, adjunct-directeur Ontwikkeling bij MeyerBergman Erfgoed: “De Hooge Riet is echt een uniek rijksmonument. Een icoon van grote waarde voor Ermelo en met geweldige mogelijkheden.  De ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst betekent de bundeling van kwaliteiten van beide organisaties en de start van een duurzame toekomst voor De Hooge Riet.”

Rijksmonument De Hooge Riet is een voormalig sanatorium dat deel uitmaakt van Landgoed Veldwijk. Het gebouw dat door velen als Ermelo’s mooiste wordt beschouwd, heeft een rijke historie en is gelegen in een prachtig groen park in het hart van Ermelo.

Wonen in het monument en nieuwbouw

In het monument worden sfeervolle appartementen gerealiseerd en verspreid in het park zijn verschillende typen woningen gepland. Het project wordt gerealiseerd met respect voor de cultuurhistorische waarde en het monumentale groen. Duurzaamheid en natuurinclusief bouwen zijn leidende uitgangspunten. Hylkema Erfgoed is betrokken als architect voor de herontwikkeling van de monumenten.

Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed: “De Hooge Riet is een locatie met mogelijkheden. De ligging is fantastisch. Op de Veluwe, in het centrum van Ermelo, recht tegenover het NS-station. Mede hierdoor is het niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een goede locatie voor kleinschalige horeca zoals een boutique hotel met restaurant en een intiem terras waar iedereen welkom is. Met dit project dragen we bij aan het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. Samen met MeyerBergman en de gemeente Ermelo maken we van De Hooge Riet een heerlijke plek om in het groen te wonen én verblijven.”