In de media: de Bossche School op Doornburgh

Sinds 17 mei is op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling Een Huis voor de Geest te bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong. De priorij op Doornburgh is een indrukwekkend voorbeeld van deze architectuurstroming en hierdoor een extra bijzondere setting voor deze tentoonstelling.

Lees de berichten die hierover in de media verschenen:

Architectenweb

Michiel van Raaij – Tentoonstelling over de Bossche School in vroeg voorbeeld ervan in Maarssen
‘Een must see voor iedere architectuurliefhebber.’ Lees hier het hele artikel.

de Volkskrant

Kirsten Hannema – Architecten Dom Hans van der Laan en Jan de Jong waren in de jaren zestig al bezig met mindful bouwen ★★★★★
Een huis voor de geest is een welkom tegengeluid in een tijd waarin architectuur vooral lijkt te draaien om het maken van opvallende gebouwen en het invullen van vierkante meters’. Lees hier het hele artikel.

Omroep Brabant

Peter Pim Windhorst – De Bossche School: een goed bewaard geheim maar Brabant staat er vol mee.
‘Wie door de expositie in Maarssen loopt, ervaart hoe het is om in een gebouw van de Bossche School te zijn. De brede gangen met schoon metselwerk die gemaakt lijken te zijn om door het gebouw te dwalen, dragen bij aan het gevoel van rust en ruimte.’ Lees hier het hele artikel.

VARnws

Jan J. van Dijk – Een huis voor de geest tentoonstelling op Doornburgh
‘Op het landgoed Doornburgh is deze week een expositie geopend in de Priorij over het werk van de architecten Dom Hans van der Laan en zijn directe assistent Jan de Jong ‘Een huis voor de geest’.
Lees hier het hele artikel.